Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Paardentraining en les

 

 

Training 

Op verschillende niveaus kan je paard door mij getraind worden. Dit kan bij jouw op stal, thuis of bij mij op locatie.

Hierbij ga ik uit van jouw doel van wat je wilt bereiken of gaan doen met jou paard en wat het paard fysiek en mentaal aan kan. Ik werk altijd binnen de mogelijkheden van het paard en pas daar de training op aan.
Gaandeweg kijken we wat het paard aankan en hoe hij/zij zich ontwikkeld.

 

Les  

Je kunt ook samen met je paard getraind worden. Ik ga hierbij vooral uit van het welzijn van het paard en de invloed van de ruiter op het paard.De zit en alle facetten van de zit zijn hierbij bijzonder belangrijk.

Specialisatie houding en zit van de ruiter

Vanuit mijn vakgebied van sportmassagetherapeut, paardenmasseur en centered riding instructeur heb ik mij gespecialiseerd in de zit en houding van de ruiter. Bewustwording van je eigen lichaam en je houding is een heel belangrijk onderwerp.

Ik zal je laat ervaren en voelen wat je lichaam doet. Waar zitten je eigen problemen in je lichaam. Is je linkerheup wel net zo soepel als rechts. Ben je overal in je lichaam in balans,zo niet, hoe is dat dan als je op het paard zit?

Specialisatie Gedragproblematiek

Graag help ik je bij problemen die er zijn ontstaan in de omgang met je paard/pony. Het kan hierbij gaan om zeer uiteenlopende gedragingen. Ik vind het een uitdaging om aan de basis te kunnen komen van het onstaan van het gedrag en van daaruit te gaan werken aan een oplossing. Alle punten die van invloed zijn op het gedrag van het paard worden hierbij tegen het licht gehouden.