Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Paarden

Door de combinatie van vele verschillende inzichten vanuit de paarden wereld heb ik mijn eigen manier van werken gevonden met paarden.                    

Van kleins af aan heb ik al een passie voor dieren en paarden in het bijzonder. Ooit begonnen op de kleine pony en langzaam doorgestroomd naar de paarden.  Wedstrijden gereden tot reservekampioen M-springen en Z-dressuur. Langzaam steeds meer gericht op de dressuur en vooral de opleiding van paarden.

Na vele cursussen, workshops, seminairs en opleidingen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld waarbij het welzijn van het paard altijd voorop staat.

 

Het klassieke gedachtegoed staat aan de basis van mijn werkwijze. Oefeningen die we rijden of uitvoeren met paarden zijn altijd gericht op het verbeteren, versoepelen van het paard. Hierbij zijn alle oefeningen en figuren die je rijdt niet het doel maar een hulpmiddel voor het versterken of versoepelen van je paard.

Tijdens het werken met paarden kijk ik ook altijd naar de randvoorwaarden. Hoe wordt het paard getraind? Hoe wordt het paard verder gehouden?  Er zijn vele factoren die allemaal invloed hebben op het gedrag en welzijn van het paard.

Mochten er fysieke of andere problemen naar boven komen dan beschik ik over een breed netwerken van specialisten die geraadpleegd kunnen worden.